Se vores udvalg

Rødvin/Hvidvin Tysk

FLICK

Fascination – Samspillet mellem menneske og natur har altid fascineret Alexander Flick, så han i dag med begejstring dedikerer sig til vindyrkning.

Viden – Udover sin uddannelse i vinavl har han samlet erfaring på vingårde i Rheingau og New Zealand.

Tradition – Siden 2008 har han arbejdet som vinproducent i Bechtolsheim, Rheinhessen. Der opretholder han familiens tradition og realiserer sin idé om den ideelle vin. Teamwork – Sammenhold spiller en stor rolle i vinfamilien Flick, således at hele familien deltager på vingården.

Søskendekærlighed – Vinbautekniker Katharina Flick driver sammen med sin mand Stefan vinmarkerne i topområderne Morstein og Höllenbrand, hvis udbytte bliver vinficeret af Alexander.

Profil – Alexander Flick er begejstret for værdier som jordnærhed, lidenskab, målrettethed og tålmodighed. Han nyder muligheden for fuldt ud at hellige sig sin hjertesag.

Fremgang – “Naturen sætter tempoet,” siger Alexander Flick. “Jeg forsøger altid at forbedre et levende produkt, bringe min personlighed ind i det og lade hvert vin fortælle sin historie.”

Vision – Målet er at fremstille autentiske vine, der imponerer med elegance og kompleksitet, der afslører regionens karakter og begejstrer med individualitet.

Flick Gau-Oderheimer Spätburgunder trocken 2020

Flick Gau-Oderheimer Spätburgunder trocken 2020

160,- v 6 stk 125,-

Flick Johanna pinot Noir 2018/20

Flick Johanna pinot Noir 2018/20

215,- v 6 stk 175,-

Flick, Jakob Riesling Feinherb

Flick, Jakob Riesling Feinherb

145,- kr. v/6 stk. 110,- kr.

Flick, Morstein Riesling

Flick, Morstein Riesling

225,- v 6 stk 189,-

David Spies

Vinavl er vores families opfyldende livsværk. Vinen er vores og forhåbentlig også jeres følgesvend gennem livet. På sunde jorde og i et intakt økosystem skal den næste generation også kunne arbejde; derfor investerer vi meget tid og energi i marken – dag efter dag!

I 1958 grundlagde mine bedsteforældre, Werner og Elli Spies, vores vingård. Mine forældre, Uwe og Ingrid Spies, udgør den anden generation, de gennemførte overgangen til de tørre vinstile og en bæredygtig kvalitetsorientering.

Siden 2014 har jeg, David Spies, været en del af det, og siden 2018 bærer vingården mit navn (tidligere: Weingut Uwe Spies). Jeg har uddannet mig som vinbonde i Pfalz (Bassermann Jordan, Rings) og fik muligheden for at krone det i 2011 med sejren i en europæisk fagkonkurrence. Siden afslutningen af mine studier i Geisenheim fører jeg stolt familiens tradition videre og lever efter vores motto: Vin til livet.

Min familie og jeg ville være glade for at byde dig velkommen hos os eller sende dig noget af vores vin.

David Spies Bluthmund Spätburgunder 2015

David Spies Bluthmund Spätburgunder 2015

260,-

David Spies, Morstein Chardonnay

David Spies, Morstein Chardonnay

250,- kr v/6 stk. 199,- kr.

David Spies, Leckerberg Riesling

David Spies, Leckerberg Riesling

250,- kr. v/6 stk. 199,- kr.

David Spies, Riesling Feinherb

David Spies, Riesling Feinherb

145,- kr. v/6 stk. 110,- kr

David Spies, Sauvignon Blanc Trocken

David Spies, Sauvignon Blanc Trocken

145,- kr. v/6 stk. 110,- kr

David Spies, Riesling Trocken

David Spies, Riesling Trocken

145,- kr v/6 stk. 110,- kr.

David Spies, Goldberg Gewürztraminer

David Spies, Goldberg Gewürztraminer

250,- kr. v/6 stk. 199,- kr.

Det er kærligheden til arbejdet, hjemmet, familien og den mangfoldige vin- og kulturlandskab, der gør det daglige arbejde særligt. Det er klimaet ved Mosel og de stejle vinbjerge i Tysklands ældste vinregion, der i høj grad kendetegner deres vine. Det er den urtidige
skiferbund, der karakteriserer vinene og med alle sine lag lægger fundamentet for regionens mineralholdige Rieslinge. Det er afbalancerede, forbløffende elegante og mineralholdige vine med høj drikkeglæde. Vine til at lade hverdagen aftone, nyde sommeraftener og til særlige anledninger. Det er personligheden, der gør deres vine til det, de er.

Men frem for alt – NYDELSE.

I VINMARKEN

Virksomheden ligger i udkanten af byen midt i vinmarkerne. Omkring Brauneberg og Wintrich dyrker de Riesling, Weißburgunder, Grauburgunder, Sauvignon Blanc og Chardonnay. Deres samling af rødvine omfatter Merlot, Blaufränkisch og Syrah.

I vinmarkerne reducerer de plantebeskyttelse og gødning til et minimum. Ved konsekvent udbyttereduktion i løbet af året opnås små, løse klaser med aromatiske druer. Særpræget af de enkelte vinmarker og lokaliteter gengives således uforfalsket. Hver vinlokation er individuel. Især Wintricher Ohligsberg og Brauneberger Juffer frembringer spændende lokalitetskarakteristika hvert år.

I KÆLDEREN

Produktionsstedet ligger fuldstændig under jorden. Kun modne og sunde frugter når ned i vinkælderen. Her supplerer moderne teknologi og frem for alt en portion tålmodighed arbejdet. Den langsomme modning af vinene i temperaturstyrede tanke bevarer de naturlige aromaer. Efter flere måneders lagring på fintræet bliver vinene aftappet om foråret.

SAMLING

Samlingen har lidt af det hele at byde på uden at miste fokus på det væsentlige. Basisvinene er klart elegante og frugtbetonede. Her er det den enkelte druesort sammen med drikkeglæden, der står i forgrunden. Vinmarkerne i de fremragende lokaliteter Wintricher Ohligsberg og Brauneberger Juffer frembringer unikke lokationsvine.

De er særligt stolte af den lille samling af rødvine og især af SYRAH´en! En af verdens mest betydningsfulde rødvinsvarianter, men ekstraordinær ved Mosel. Denne vin dyrkes på en “djævelsk” stejl, varm plet på en stenet skiferjord i en genopdyrket sydvendt skråning.

Clüsserath- Eifel

Spreitzer.

Weingut Spreitzer er en af de ældste i Oestrich og føjer sig dermed ind i den lange vinhistorie i Rheingau. Vingårdens rødder går tilbage til 1641. Familien bruger stadig den unikke hvælvet kælder, der blev bygget i 1743. Her får vinene det klima og den tid, de har brug for, for at udvikle sig perfekt. Vingårdens administration med vinkælderen er direkte over kælderen – skråt overfor er den renoverede, fredede jugendstilvilla med de typiske barokke elementer. Herfra kan man nyde udsigten til Rhinen, der kun er 100 meter væk.

Heinrich Spreitzer, Bernd og Andreas’ tipoldefar, var restauratør. Han drev i slutningen af det 19. århundrede den anerkendte restaurant på Mannheim hovedbanegård og nærede drømmen om sin egen vingård. Denne drøm opfyldte han endelig i 1899. Han investerede sine besparelser og grundlagde vingården Heinrich Spreitzer på Oestriskes dengang yderste kant.

Ikke kun professionelt, men også familiært satsede Spreitzer fuldt ud, da hans kone fødte i alt syv børn – fem drenge og to piger. En af
afkommet var Josef Spreitzer – bedstefaderen til den nuværende aktive Spreitzer-generation.

Før Josef Spreitzer drev sin egen vingård, var han først en succesfuld forvalter på Hess vingården. I 1920 høstede han der 600 liter most med en utrolig mostvægt på 303 graders Oechsle. Denne værdi var indtil 2003 rekord for mostvægt i Rheingau! Vinen bar dengang betegnelsen: 1920er Oestricher Bremerberg-Eiserberg Trockenbeerenauslese. Fresenius laboratoriet i Wiesbaden bekræftede officielt denne værdi på det tidspunkt. Til minde om denne store vin bærer Spreitzer's Spätlese fra Oestricher Lenchen (det er den samme vingård som dengang) stadig navnet »303«.

Josef Spreitzer overtog med hjælp fra sin far Heinrich i 1929 til sidst Hess-vingården og førte den videre under sit eget navn. Dele af den fædrene vingård blev også integreret.

For Josef var det en velsignelse, at han overhovedet stadig kunne lave vin… For under Første Verdenskrig var hans fremtid og dermed hele familielinjens fremtid bogstaveligt talt på vippen. Josef blev involveret i en dramatisk kamp i slaget om Verdun i 1916. En engelsk soldat reddede hans liv i allersidste øjeblik. Den dybe forbindelse til Storbritannien forblev også efter 1945. Familien har stadig et stærkt netværk i den engelsktalende verden. Storbritannien, Canada og USA er sammen med Skandinavien deres vigtigste udenlandske markeder.

Efter Anden Verdenskrig i 1953 overtog Bernhard Spreitzer, den nuværende senior, styringen af vingården. Han udbyggede succesen for familiens virksomhed skridt for skridt og tager stadig ansvar for vinmarkerne. Med ham begyndte også Spreitzer-vinenes internationale handel. Under hans ledelse leverede vingården endda vine til Buckingham Palace og den tidligere franske præsident Charles de Gaulle. Bernhard modtog i 1983 Statens Ærestegn som årets bedste vinbonde. En hædersbevisning for ham og hele vingården!

I 1988 tilsluttede han sig endelig Rheingauer Charta Foreningen. Vingårdsforeningen blev grundlagt i 1984, blandt andet af Bernhard Breuer. Målet var at bevare og beskytte kulturarven Rheingau Riesling. Spreitzers er en af de få vingårde, der fortsat holder fast i traditionen og udvikler en Charta Riesling – hvert år med et nyt kunstneretiket, der fortæller sin egen historie.

I 1997 overlod Bernhard Spreitzer endelig det operationelle ansvar til sine sønner Bernd og Andreas. De to er ikke kun brødre, men også bedste venner. Dette er sandsynligvis hemmeligheden bag vingårdens succes. Brødrene er meget forskellige på mange måder. Deres respektive styrker supplerer hinanden optimalt.

Begge var enige fra begyndelsen om, at de ville fortsætte deres fars kvalitetsinitiativ. I deres vine foretrækker de begge klare frugtaromaer, en fin mineralitet og en frisk syre. Alt pakket let og alligevel højt koncentreret, fra VDP.Gutswein til VDP.Grosses Gewächs – en balancegang på stramme liner… Foreningen af tyske prædikatsvingårde (VDP) har støttet deres konsekvente tilgang fra begyndelsen. Sammen med de andre Charta-vinproducenter tiltrådte de foreningen i 1999. Spreitzers er stadig meget stolte over at være medlem af VDP!

Fürst Löwenstein Franken

Ring eller bestil